keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Tomaatti-porkkanakeitto

Tähän keittoon idean sain jääkaapin vihanneslaatikkoon kertyneistä porkkanoista. No, sitten kun meinasin keittoa keittää, niin porkkanatkin olivat hävinneet :D Nopeat syö hitaat, vaikka kaksinhan me jääkaapin sisältöä ylläpidetään ja tasaiseen tahtiin tyhjennetään.

Otinpa sitten suunnitelmastani uusintaotoksen ja viime viikonlopun ostoslistaan tuli pussi porkkanoita. Ja eilen sitä sitten muiden hääräilyjen jälkeen keitin. Keiton seuraksi oli raejuustoa, mutta testasin keiton kuitenkin edellisiltana paistetun riisipyttiksen kanssa. Muuten toimi oikein hyvin, mutta pyttistä olisi pitänyt esilämmittää, sillä kylmänä se ei ollut verrattavissa lämpimään versioon ja sitä paitsi viilensi koko annosta.

Tänään söimme keittoa ainoana iltaruokana, joten tein oheen lämpimiä tonnikala-juustoleipiä. Kun tarpeeksi miettii ja pähkäilee, niin kyllä sieltä lopulta sopiva idea syntyy. Kuuteen leipään tarvitset 6 palaa täysjyväpaahtista, 2prk tonnikalaa öljyssä,
1tl valkosipulijauhetta, mustapippuria myllystä ja noin 1dl raastettua cheddaria. Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia.



Keitto on aivan mahtavan yltäkylläisen oranssia!
kunnon loraus (ehkä 3rkl) oliiviöljyä
2 keskikokoista punasipulia
500g porkkanoita
½tl valkopippuria
1tl kuivattua timjamia
1tl kuivattua basilikaa
1rkl sokeria
2rkl tomaattipyreetä
1 kasvisliemikuutio (minulla kanaliemikuutio)
1l paseerattua tomaattia
½l vettä
 
valmiiseen keittoon:
 
tarvittaessa 2dl vettä
loraus oliiviöljyä
 
Kuumenna öljy kattilassa. Laita lohkotut sipulit kuumaan öljyyn ja sen jälkeen viipaloidut porkkanat. Lisää mausteet, liemikuutio, sokeri ja tomaattipyree. Sekoita hyvin ja kuullota hetki. Lisää paseerattu tomaatti ja vesi.
 
Anna keiton poreillen kiehua ja hautua noin 45 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää 1-2dl vettä hieman koostumusta ohentamaan. Soseuta kuohkeaksi ja lisää vielä loraus oliiviöljyä.
 

Keittoa espanjalaisen pyttiksen kanssa.

Ei kommentteja: