lauantai 25. lokakuuta 2014

Bataatti-vuohenjuustokääretorttu

Pääruoan lisäkkeeksi valmistin bataatista kääretortun perunakääretortun tapaan.

Lopputuloksesta tuli pehmeän makuinen, vuohenjuusto sopi oikein hyvin täytteeksi. Aavistuksen pehmeämmäksi bataatista tehty kääretorttu jäi, mitä perunakääretorttu aikoinaan, kun sitä olen useamman kerran tehnyt.

Kääretorttu ei ole vaikea tehdä. Bataatti raastetaan ja sekaan sekoitetaan muut ainekset. Sitten massa painellaan leivinpaperoidulle uunipellille ja paistetaan kypsäksi. Rullaaminenkin onnistuu vaivatta. Kannattaa kokeilla, jos kaipaat vaihtelua pääruokalautaselle.

 

Pohja:

600g bataattia
2 kananmunaa
1 tl suolaa
mustapippuria
1 tl öljyä (leivinpaperin voiteluun)

Täyte:

1 salottisipuli
1 punainen paprika
200g vuohentuorejuustoa


Kuori bataatit ja raasta ne hienoksi. Sekoita bataattiraaste, munat, suola ja pippuri. Kaada seos voidellun leivinpaperin päälle. Levitä ohueksi, noin 35cmx35cm:n kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteisen uunin alimmalla tasolla 25-30 minuuttia, kunnes pohja on saanut hieman väriä.

Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna paprika. Yhdistä täytteen ainekset tuorejuustoon. Levitä täyte jäähtyneen bataattilevyn päälle ja kääri levy rullalle.

Vinkki: Käärön voi myös valmistaa etukäteen ja säilyttää jääkaapissa kelmuun tai folioon käärittynä, jolloin se vetäytyy kauniisti muotoonsa, tiiviiksi rullaksi.

Lämmitä ennen tarjoamista 225 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia niin, että pinta saa kauniin värin.

Ei kommentteja: