Oiva tilaisuus tuli, kun olimme pyhäinpäivää edellä miniristeilyllä ja tuhdin aamupalan jälkeen menikin pitkään iltapäivään ennen kuin ruokaa teki mieli. Valmistin valmisaineksesta saaristolaisleivän ja tein herkullisen tahnan jääkaappiin tekeytymään.
Wasabi-lohitahnan on tehty K-kaupan ohjeella ja muutin sitä vain sipulin osalta, sillä unohdin ostaa ruohosipulia. Käytin sen sijaan pienen salottisipulin. Lisäksi ostamassani graavilohessa oli hieman tilliä.
Tahna on tosi helppo tehdä ja tosi herkullista makean saaristolaisleivän kanssa. Seuraavana päivänä wasabin maku oli tasaantunut ja sitä voi halutessaan hieman lisätä. Varmasti samainen tahna sopii aivan mahtavan hyvin myös kesäisten uusien pottujen kanssa. Meille tätä tulee kaiken muun herkun lisäksi joulupöytään!
1rs (200g) maustamatonta tuorejuustoa
1pkt (150-200g) graavilohta
1-2tl wasabitahnaa (minä laitoin 2tl)
1 pieni salottisipuli
Notkista tuorejuusto. Silppua graavilohi ja sekoita se wasabitahnan sekä silputun salottisipulin kanssa tuorejuuston joukkoon. Anna vetäytyä hetki jääkaapissa.
Tarjoa saaristolaisleivän, ruisnappien tai uusien perunoiden kera.
3 kommenttia:
Siinäpä se on minun tulevan joulun naposteluresepti! Pitää ostaa pitkiksi pyhiksi pari pussia palttoonnappeja tms. ja tehdä reilusti tätä sun ihanuustahnaa! Tykkään wasabista tosi paljon.
No niin meidänkin! :) Wasabi sopi tuohon kuin ruisnappi suuhun! Maku hieman vaimenee seuraavaan päivään, joten paras varata tuubi käsille, jotta voi halutessaan lisätä sitä tahnaan :)
Tapahtui ihme ja kumma: wasabi katosi tuorejuuston syövereihin, vaikka varmaan neljä tl sitä laitoin! Lohi oli jääkellarin lohta, graavi olisi ollut parempi. Hyvä yhdistelmä kuitenkin oli, ja lopulta sivelin wasabia suoraan leivän päälle lohimössön alle. Jo alkoi maistua! Ensi kerralla graavilohesta ja paremmasta juustosta.
Lähetä kommentti