Uusia juttuja olivat minulle, että kakkuja tulee kahteen kerrokseen. Ja pienemmälle kakulle piti kehitellä kakkualustakin, koska mieleistä ei kaupasta löytynyt tai ollut. Olen aiemmin tehnyt vinon kakun, mutta tähän piti laittaa tuet alla olevaan kakkuun, koska kakkua piti riittää 25 hengelle. Kakkua siis oli paljon ja pienempikin kakku painava. Laskeskelin, että kokonaisuudessaan painoa kakulla oli noin viisi kiloa!
Viime hetken panikointia oli, että kävin vielä uudelleen leivontaliikkeessä etsimässä ohuempia tukia, kun ajattelin kakun lätsähtävän. Onnekseni jo hankkimiani tukia ohuempia ei ollut, joten ei auttanut muu kuin tyrkätä leikatut kakkutuet kakkuun. Ja hienostihan tuo onnistui. Ei mitään ongelmia, kuten ei muutenkaan ollut kakkua valmistaessa. Mitä nyt mustikkahilloke jäi aavistuksen veteläksi, mutta ei kuitenkaan kostuttanut kakkua liikaa.
Pienemmälle kakulle ei siis löytynyt valmista kakkualustaa. Rakensin sen itse. Keskelle tuli pahvia (kissanruokapahvilaatikosta), molemmin puolin muotoon leikatut pahviset kakkualuset. Päällystin ensin pyöreän alustan kelmulla ja sitten vielä vahvalla foliolla. Hyvin kesti nostaa kakunnostimella toisen kakun päälle eikä kenkkuillut muutenkaan.
Tällaiseen kakkuun saa uppoamaan monta työtuntia, mutta niitä ei lasketa. Aamulla sain parasta mahdollista palautetta, kun kakku oli kaikin puolin mieleinen ja juuri sellainen, kun haluttiin. Voisinpa tehdä toistekin kerroskakun.
vaaleat sokerikakkupohjat
väliin:
vaniljainen kermahyytelö
vadelmahilloke
mustikkahilloke
päälle:
sokerimassa
2 kommenttia:
Huh huh, tässä vasta upea ja näyttävä kakku!
Kiitos paljon, Voisula! Ihana saada positiivista kommenttia! :)
Kuulin juhlista, että kakku oli sielläkin miellyttänyt silmää ja maistunut juhlijoiden suussa.
Lähetä kommentti