sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Paprikacouscous

Palasimme juuri Ruotsin risteilyltä ja päätin valmistaa meille kasvisruokaa. Olin jo suunnitellut tekeväni viime viikolla kevyttä paprikaista couscousia sekä kesäkurpitsapihvejä. Jääkaapissa on  nimittäin kiltisti odotellut tosi iso kesäkurpitsa, jonka vanhempieni tuttava toi kotikotiini. Tai niitä oli siis kaksi todella suurta kesäkurpitsaa, jotka lämpö oli kasvattanut lyhyessä ajassa. Äiti antoi minulle toisen, että tulee käytettyä.

Couscousin valmistukseen sain ohjeistusta vahingossa tallentuneesta ruokaohjelmasta, jossa neuvottiin laittamaan couscousia yksi ja vettä kaksi osaa. Ei sen kummemmin tarvinnut määrää mitata, käytin mukia.

Tästä tuli mukavan raikas ja kevyt lisäke. Ja mikä parasta sitä jäi minulle huomiseksi työlounaaksikin!


1 muki (2½dl) couscousia
2tl kasvisliemijauhetta
2 mukia (5dl) kiehuvaa vettä
1 pienehkö keltainen paprika
1 salottisipuli
½ sitruunan mehu
3rkl öljyä
mustapippuria myllystä
ripaus sormisuolaa
½ ruukkua lehtipersiljaa
 
Mittaa couscous ja kasvisliemijauhe kuumuutta kestävään kulhoon. Mittaa ja kaada sekaan kiehuva vesi. Sekoita ja anna kypsyä kannen alla, kun valmistelet couscousin muut ainekset.
 
Kuutioi paprika ja silppua sipuli. Hienonna lehtipersilja. Möyhennä kypsynyt couscous haarukalla. Lisää paprika ja sipuli. Purista sitruunan mehu ja lisää öljy. Mausta mustapippurilla ja sormisuolalla. Sekoita nostelemalla. Lisää viimeksi lehtipersilja.
 
Tarjoa esimerkiksi kesäkurpitsa- tai broileripihvien kera. Sopii mainiosti buffet-tarjoiluun!


Ei kommentteja: