lauantai 13. syyskuuta 2014

Appelsiini-sipulisalaatti

Monesti olen miettinyt, että miltäköhän appelsiini ja sipuli mahtaa yhdessä maistua. Varmaan yhtä monta kertaa olen nähnyt jossain lehdessä kuvan appelsiini-sipulisalaatista. Nyt keksinkin kokeilla kyseistä salaattia, koska aurinko paistoi ja aiottiin grillata. Salaatin sivuun paistoin broilerista serrano-kinkulla hunnutetut leikkeet.

Noissa resepteissä ohjeistetaan käyttämään mustia oliiveja, mutta kieltäydyn nykyään syömästä noita värjättyjä oliiveja. Siispä salaattiin valikoitui kaupasta espanjalaisia vihreitä piri pirillä täytettyjä oliiveja.

Salaatti maistui hyvältä miedon broilerin ja serranon kaverina. Ehkä kuitenkin pidän enemmän perinteisestä tomaatti-sipulisalaatista :)


3 appelsiinia
½ punasipuli (jos sitäkään)
mustapippuria myllystä
sormisuolaa aavistus
oliiviöljyä vähän
muutamia oliiveja maun mukaan
 
Leikkaa appelsiineista kuoret terävällä veitsellä. Viipaloit appelsiinit ja asettele tarjoiluvadille. Suikaloi punasipulia ohuiksi suikaleiksi. Ripottele sipulisuikaleet appelsiiniviipaleiden päälle. Mausta ja pirskota hieman oliiviöljyä. Lisää lopuksi oliivit.


Ei kommentteja: