Kotiin päästyäni ja töihin tarkoittamani eväät (mustikkasoppaa ja vaaleaa maalaisleipää kultakalkkunalla) syötyäni aloin kehitellä mielessäni makoisaa, mutta silti vatsaystävällistä keittoa kesäkurpitsasta.
Vatsatauti tai ei, keittoon tulisi jotain sipulia. Kyllä vain, salottia. Jotain maustettakin pitäisi tulla. Ihanaa viherpippuria, peukutus :) Ja täyteläisyyttä. Sen aineksen jätin tosin sinne keiton valmistuksen loppuvaiheeseen, ja kuten jo mietintävaiheessa ajattelin, kesäkurpitsa kaipasi jotain muutakin kaveriksi. Joten minähän laitoin perunamuusihiutaleita, mutta voit kuoria pari pottuakin.
Ideasta syntyi aivan mahtava keitto, jota voi syödä kylmänäkin! Kokeile vaikka.
1rkl voita
1 iso tai 2 pientä salottisipulia
1tl viherpippuria
600g kesäkurpitsaa
6dl vettä
1 kanaliemikuutio
½tl Maldon savusuolaa
½ ruukkua lehtipersiljaa
n. 1dl perunamuusihiutaleita (laitoin 5rkl)
½dl kuohukermaa
Laita voinokare sulamaan kattilaan. Kuori ja lohko salottisipuli. Anna sipulin kuullottua voissa, lisää viherpippurit ja kesäkurpitsa lohkottuna. Kääntele aineksia kattilassa.
Lisää vesi ja kanaliemikuutio. Anna kiehahtaa pari minuuttia ja lisää sitten savusuola, lehtipersilja. Soseuta keittopohja ja lisää samalla perunamuusihiutaleet. Kaada lopuksi joukkoon kuohukerma ja sekoita. Anna makujen tasaantua hetki, keitto on tässä vaiheessa tosi kuumaa.
VINKKI! Jos käytät perunaa, valitse jauhoinen lajike ja laita perunoita kaksi kolme kappaletta kuorittuna ja pieneksi lohkottuna heti alkuvaiheessa kiehumaan. Perunoiden kanssa keiton valmisaika on arviolta noin puoli tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti