sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Ternilettuset

Eilen tuli puheeksi lätyt enkä päässyt ajatuksesta irti. En silti viitsinyt päätävaseti lähteä kaupasta lättymaitoa hakemaan. Sen sijaan hoksasin, että meillähän on pakastimessa serkulta saatua ternimaitoa!

Soitin äidille varmuuden vuoksi, että montako munaa laitan ternimaidon sekaan vai laitanko ollenkaan. Äiti neuvoi laittamaan yhden kananmunan litraan maitoa, jotta lätyistä tulee huohkeampia. Ternimaidossahan on paljon valkuaista, joten se hyytyy kyllä, mutta noudatin äidin ohjetta. Lopputuloksena oli kukkuralautasellinen kullankeltaisia, ihania läiskäreitä.

Tein siis pikkupannulla ohuita läiskäreitä. Niitä saikin paistaa melkein puolitoista tuntia :) Jokainen lättynen oli silti vaivansa väärti ja jäipä niitä meiltä kahdelta muutama huomiseksikin!

Ah, nyt lättyherkutus on tyydytetty :D

Ihanat kullankeltaiset hyvät!

1l ternimaitoa
1 kananmuna
1tl suolaa
2rkl sokeria
5dl vehnäjauhoja
 
Sekoita ainekset ja anna taikinan vetäytyä hetki. Paista voissa pannulla molemmin puolin ja sirota sokeria jokaisen läiskäreen päälle.
 


Ei kommentteja: