Soitin äidille varmuuden vuoksi, että montako munaa laitan ternimaidon sekaan vai laitanko ollenkaan. Äiti neuvoi laittamaan yhden kananmunan litraan maitoa, jotta lätyistä tulee huohkeampia. Ternimaidossahan on paljon valkuaista, joten se hyytyy kyllä, mutta noudatin äidin ohjetta. Lopputuloksena oli kukkuralautasellinen kullankeltaisia, ihania läiskäreitä.
Tein siis pikkupannulla ohuita läiskäreitä. Niitä saikin paistaa melkein puolitoista tuntia :) Jokainen lättynen oli silti vaivansa väärti ja jäipä niitä meiltä kahdelta muutama huomiseksikin!
Ah, nyt lättyherkutus on tyydytetty :D
Ihanat kullankeltaiset hyvät! |
1l ternimaitoa
1 kananmuna
1tl suolaa
2rkl sokeria
5dl vehnäjauhoja
Sekoita ainekset ja anna taikinan vetäytyä hetki. Paista voissa pannulla molemmin puolin ja sirota sokeria jokaisen läiskäreen päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti