sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Valkoista parsaa tomaatti-voikastikkeella sekä sinihomejuusto-pekonibroileria

Kevään 2011 ensimmäinen parsaherkku on valmistettu, ja itseasiassa nautittukin jo. Vaikka kaupassa on nykyään miltei läpi vuoden parsaa tarjolla, niin en tätä mielestäni keväistä herkkua osaa muulloin ostaa. Ja nyt kevään parsakausi on siis avattu! Huomaathan sivuston Suosittelen-linkit aiempiin keväisiin parsaherkkuihin :)

Valitsin valkoisen parsan ja tein sille tomaattisen kastikkeen. Lisänä miedon sinihomeinen broileri, mikä sopi oikein hyvin parsan kera tarjottavaksi. Parsat olivat kauniin pieninuppuisia, mutta koska ne olivat espanjalaisia, varren alaosa oli jo ehtinyt kuivua. Leikkasin siis reilusti vartta pois ja kuorin varret ohuelti. Valkoiset parsat kannattaa mielestäni aina kuoria. Myöhemmin saatavia kotimaisia vihreitä parsoja ei välttämättä tarvitse, jos ne ovat tuoreita ja ohuita varreltaan.

En omista parsakattilaa ja saan parsat keitettyä ihan hyvin laakeassa kannellisessa kasarissa. Kasariin vain tarpeeksi vettä, että varret likimain peittyvät. Miedossa suolavedessä kannen alla parsat kypsyvät muutamassa minuutissa. Kypsyyttä kannattaa kokeilla terävällä veitsellä ja kun veitsi painuu parsaan, on aika nostaa parsat pois vedestä valumaan vaikka talouspaperin päälle, ettei kukinnot kypsy liikaa ja mene rikki.

Söimme tällä kertaa yhden nipun puoliksi lounaalla. Siitä riittänee alkupalaksi neljälle jonkin lisukkeen kera.

valkoista parsaa, tomaatti-voikastiketta ja sinihomejuusto-pekonibroileria

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Nami mitä parsaa ja pekonibroileria!

Heli kirjoitti...

Naminami, kevään ensimmäinen parsa-ateria. Huomenna vuorossa vihreä parsa :)