sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Mantelikuningatar

Viikonlopun piirakkakimara finalisoituu tähän makeaan piirakkaan. Olisi finalisoitunut jo eilen, mutta silmät ristissä, mitä ilmeisimmin, noukin hyllystä mantelimassan sijaan valkoista marsipaania. Kun Mauste-Sallisen valkoinen marsipaani ei ole väriltään valkoista eikä ole minkäänlaista havaintoa, milloin olen täältä ostanut marsipaania (viimeksi ostin Ruotsista nimittäin!), niin ihmekös, että illalla sai pyöritellä sitten marsipaanipötköä käsissään.

Tämänpäiväinen mantelikuningatar on tehty mantelisen marjatortun hengessä. Laitoin tosin pakastemarjat raa'an piirakkapohjan päälle paistumaan. Puolessavälissä paistoaikaa tein päälle vielä mantelimuruja. No, enemmän niistä tuli kyllä möykkyjä, mutta rapeita sellaisia joka tapauksessa.

Lisäksi voi tarjota vaniljajäätelöä tai vaniljaista kermavaahtoa.


300g mantelimassaa
3 kananmunaa
3rkl vehnäjauhoja
1pss (300g) kuningatarmarja-sekoitusta (esim. Rainbow)
100g voita
1dl mantelilastuja
½dl sokeria
2rkl vehnäjauhoja

Raasta mantelimassa. Sekoita taikinaksi kananmunien ja vehnäjauhon kanssa. Levitä taikina leivinpaperoidun irtopohjavuoan (ø24cm) pohjalle. Levitä päälle pakastemarjat. Paista 175 asteisen uunin alaosassa 30 minuuttia.
Tee mantelimurut sulattamalla voi kasarissa. Lisää sekaan mantelilastut, sokeri ja vehnäjauho. Sekoita ja ripottele lusikalla nokareita marjapiirakan päälle. Paista toiset 30 minuuttia.
Anna jäähtyä ja siirrä sitten tarjoilulautaselle. Ripottele päälle tomusokeria.

1 kommentti:

Heli kirjoitti...

On hyvää, mutta ehkä tykkäsin kuitenkin siitä manteli-marjatortusta enemmän, missä pohja paistetaan ensin ja sitten tuoreita marjoja sekä vaniljakreemiä tai vaikka kermavaahtoa päälle :)