maanantai 25. huhtikuuta 2011

Broileri-kevätsipulipiirakka

Iltapalaksi jotain kehittelin hieman mitä-kaapista-löytyy-tyyliin. Löytyihän sieltä vaikka mitä ja lisäksi sulatin yhden rasiallisen broilerin filesuikaleita. Eli pakastimestakin löytyi jotain ;)

Siellä samaisessa pakastimessa olisi ollut valmis suolainen piirakkapohjakin, mutta sen osalle oli jo valmiiksi muita suunnitelmia, joten tekaisin juustoisen pohjan ihan tätä piirakkaa varten.

Koska tein piirakan normaalia isompaan vuokaan, niin isompi oli taikinakin. En lisännyt yhtään suolaa, koska dijon-sinapissa ja maustamattomassa crème bonjour cuisinessa on suolaa.


pohja

75g voita
75g savujuustoa (esim. savuPohjanpoika)
3dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
1½tl leivinjauhetta
1dl kylmää vettä

täyte

1pkt (300g) maustamattomia broilerin filesuikaleita
1pss (100g) suomalaista kevätsipulia
2dl ranskankermaa
1prk crème bonjour cuisine maustamonta
3 kananmunan keltuaista
2tl dijon-sinappia
ripaus valkopippuria
½pkt Castello Creamy Blue-sinihomejuustoa
Raasta juusto ja nypi voin kanssa kuiviin aineisiin. Lisää vesi ja tee taikinaksi. Painele leivinpaperoidun uunivuoan pohjalle ja reunoille.
Paahda filesuikaleet pannulla. Sekoita ranskankerma, créme bonjour cuisine, kananmunan keltuaiset, sinappi sekä valkopippuri hyvin keskenään. Lisää joukkoon silputtu kevätsipuli sekä jäähtyneet paahdetut broilerin filesuikaleet.
Kaada täyte pohjan päälle ja lisää vielä sinihomejuustonokareet. Paista 200 asteisen uunin alatasolla 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä ja tarjoile vaikka vihersalaatin kera.

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Nami mitä piirakkaa!

Heli kirjoitti...

Oli kyllä hyvvää tuo mitä-kaapista-löytyykään-piirakka!