maanantai 18. huhtikuuta 2011

Tulinen tomaatti-olutkeitto

Tämän reseptin nappasin kerran Anna-lehdestä. Itseasiassa mielenkiintoni kiinnitti alunperin olutgraavattu lohi, mutta sitä en ole vielä kokeillut. Hyvä, kun tätä sain tehtyä.

Tyhmyydestä saa kärsiä. Viiltelin eilen röstiä tehdessä keskisormenpäähän parit viillot. Tänään niitä sitten kirkeli tuota keittoa laittaessakin. No, seuraavalla kerralla ehkä käytän vempainten kaikkia osia :/

Mutta siis, tosi hyvää keittoa tuli. Kuten kenties ennenkin olen maininnut, en ole mikään oluen ystävä. Ruoassa se menee. Tässä ei kovasti lopputuloksessa maistunut, mutta antoi ehkä chilin polttavalle potkulle hieman jälkipehmeyttä fenkolin kanssa.

Ja jälkikirjoituksena voi mainita, että toimii myös kylmänä!


1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 fenkoli
2rkl öljyä
2rkl tomaattisosetta
½tl rouhittua chiliä
2prk (á 400g) tomaattimurskaa
2dl lager-olutta
2dl kasvislientä
2rkl fariinisokeria
2tl kuivattua timjamia
2rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise fenkoli, poista kanta ja leikkaa viipaleiksi.
Kuumenn öljy kattilassa. Lisää sipulit ja fenkoli. Kuullottele hetki. Lisää tomaattisose ja rouhittu chili. Sekoita hetken aikaa. Lisää tomaattimurska, olut, kasvisliemi, fariinisokeri ja timjami. Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä poristen noin 15 minuuttia.
Lisää keiton joukkoon hienonnettu basilika. Soseuta keitto ja tarjoa lisäksi tuoretta leipää sekä nokare creme fraichea.
Ohjetta mukaeltu

Ei kommentteja: