maanantai 25. huhtikuuta 2011

Kahvakuulakakku (laktoositon)

Lankomies täyttää huomenna 45 vuotta eikä suotta sikso pyytänyt harrastukseen liittyvää kakkua juhlistamaan kahvittelua ;) Onpa harrastuksesta tullut jopa pari maailmanmestaruuspalkintoakin, että ihan heppoisesta kuulanheiluttelijasta ei olekaan kysymys. Onnea!

Kakussa on vaalea sokerikakkupohja ja täytteenä mansikkainen rahkahyytelö. Päällä sokerimassaa, jolle suihkuttelin kultavärin. Suklaakoristelu aiheutti jälleen kerran muutamia satoja harmaita hiuksia, minusta ei ikinä tule suklaanpursottajaa! :( En tosin ole harjoitellut edes kovin paljoa, kun tiedän olevani huono siinä eikä ole aikaa vain pursotella pursottelun ilosta. Tai tässä tapauksessa enemminkin kiukusta.


6 munan kakkupohja

1prk (3,3dl) kermaa (laktoositon)
tomusokeria
1prk rahkaa (laktoositon)
1l mansikoita
4 liivatelehteä
vaniljakreemijauhetta
1½pkt Dr Oetkerin sokerimassaa
kullanväristä sprayväriä
tummaa suklaata

7 kommenttia:

Zak Dingle kirjoitti...

Hieno kaakku ja hyvänmakuinen. Maistu koko porukalle. Grraattis. Vien tämän linkin kahvakuulafoorumille. Voi tulla tilauksia.

Helna kirjoitti...

Tosi hieno kakku ja maku sen mukainen. Eikä suklaakoristelukaan ollut ollenkaan kökkö. Pleipuri on liian kriittinen.

Heli kirjoitti...

Ooh, Dinglen Zäkkiki löysi mun blogiin!!! Wau, kiitti!

Heli kirjoitti...

Helna, kiits :) Überkriittinen ilmeisesti, vaikka olis vain puuttunut, että kirjoitus olisi ollut punaisella, blääh.

Aili Inkeli kirjoitti...

Kuule Heli, tuo kahvakuulakakku on nimenomaan passeli aiheeseen karulla, mutta upealla ulkonäöllä! Veikkaan, että persoonallinen synttärisankari oli tyytyväinen. Älä ole überkriittinen!!

Heli kirjoitti...

Kiittis Aili Inkeli, yritän vastedes hillitä itseäni. Tosin jo tänä iltana osoitin aikomukseni vääräksi, kun tein yhtä koristetta kakkuun ja loppujen lopuksi yksi tärkeä osa lensi roskiin, koska se oli ihan liian riettaannäköinen. Huoh.

Aili Inkeli kirjoitti...

:D)))