perjantai 22. huhtikuuta 2011

Parsa-ratatouille ja rosmariinipossua

Pitkänperjantain pääruoaksi tarjosin rosmariinista possua ja kasvislisäkkeen parsalla höystettynä. Sopi oikein hyvin kermaisen valkosipulikeiton jälkeen nautittavaksi.

Kun possu kypsyi meheväksi uunin lämmössä, valmistui ratatouille sillä aikaa pannulla. Siihen omaksi keväiseksi lisäksi laitoin vihreää tankoparsaa, namnam :)

Koska alkukeitto oli valkosipulinen, päätin tehdä kasvislisäkkeen valkosipuliperunoiden sijaan. Valkosipuliset perunat puikuloista on kyllä tehtävä-listalla kärkipäässä, koska niítä on jo jonkin aikaa tehnyt mieli. Vanhemmat toivat säkillisen puikuloita pohjoisesta tullessaan, joten nyt on oikiaa pottuakin saatavilla ja lähituottajalta suoraan hankittuna. Niin, siis sieltä lähituottajalta Pohjois-Pohjanmaalla :)

parsa-ratatouille
1 nippu vihreää parsaa
1 iso sipuli
1 kesäkurpitsa
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
3 tomaattia
2tl sokeria
1rkl voita
suolaa
mustapippuria myllystä
tuoretta oreganoa
rosmariinipossu
600-700g possun sisäfilettä (maustamaton)
suolaa
mustapippuria myllystä
1-2rkl rypsiöljyä
2 rosmariininoksaa
Kuori parsat ja pilko ne muutamaan osaan. Laita kylmään veteen. Pilko muut kasvikset suurin piirtein samankokoisiksi paloiksi.
Suolaa ja rouhi mustapippuria lihaan kauttaaltaan. Kuumenna pannulla öljy ja laita rosmariininoksat myös paistumaan. Paista lihaan kaunis paistopinta molemmin puolin. Laita sitten uunin keskitasolle 125 asteeseen siksi aikaa, kun valmistat ratatouillen ja alkuruoka syödään eli noin puoleksi tunniksi.
Sulata pannulla sokeri ja voi. Laita paistumaan kaikki muut kasvikset samoihin aikoihin paitsi parsannuput ja tomaatit. Kääntele kasviksia ja lohko tomaatit. Kun kasvikset alkavat olla hieman pehmenneet, lisää vielä parsannuput ja tomaattilohkot. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita ja jätä hautumaan hetkeksi.
Nosta liha pois uunista ja anna vetäytyä kymmenisen minuuttia folion olla. Viipaloi liha ja nosta parsa-ratatouillen päälle. Lusikoi lihan päälle vielä paistolientä.
Kasvisversion tarjoaisin esim. paistetun halloumi-juuston kera.

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Kylläpä oli taas herkkua lihaa lisukkeineen ja valkosipulikeittoineen!

Heli kirjoitti...

Tää oli kyllä aivan nappisuoritus! :) Ja valkosipulisoppa oli tosi herkkua!