Meillä oli lento Ouluun perjantaiaamuna ja kutsuin kisujen hoitajanaapurimme iltakahville. Päätin päivällä, että teen sittenkin tarte tatin-tyylisen piirakan. Pohjataikinaa en itse tällä kertaa alkanut tekemään, vaan käytin siihen voitaikinaa.
Piirakasta tuli herkullinen, mutta olisin toki voinut liian nesteen kaataa ennen tarjolle kumoamista pois. Kuvassa on siis sokeri-voilientä aika lailla ja se kostutti koko pohjan. Älä tee kuten minä, vaan kaada tai lusikoi ylimääräinen neste ennen tarjoilua pois.
Piirakan kanssa tarjosin kevyesti vatkattua kermavaahtoa.
1rs (500g) kypsiä nektariineja
2dl sokeria
50g voita
3 levyä voitaikinaa
Huuhdu ja poista nektariineista kivet.
Laita uuninkestävälle pannulle sokeri sulamaan. Älä sekoita sokeria, vaan sen sulaessa kääntele pannua, jolloin sulamaton sokeri sekoittuu sulaneeseen sokeriin. Kun sokeri on kullanruskeaa, ota poista liedeltä. Anna voin sulaa sulaneen sokerin joukkoon.
Nosta pannu takaisin vielä lämpimälle liedelle ja asettele nektariinin puolikkaat leikkauspinta pannuun sokeri-voisulaa vasten. Anna nektariinien lämmetä liedellä.
Kaulitse tai painele voitaikinalevyt yhteen ja muotoile pannun kokoiseksi. Nosta voitaikinapohja pannun päälle ja painele reunat varovasti pannun sisään.
Nosta paistinpannu uuniin ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia, kunnes voitaikina on päältä kauniin kullanruskea.
Anna paistoksen jäähtyä ja kaada tai lusikoi ylimääräinen neste pois. Laita hieman pannua suurempi tarjoilulautanen tai -vuoka pannun päälle ja käännä jämäkästi pannulapuilla molemmin käsin kiinni pitäen ympäri. Nosta pannu pois kakun päältä.
Tarjoa heti vaniljakastikkeen, jäätelön tai kevyesti vatkatun kermavaahdon kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti