sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Broileri-paprikapiirakka vuohenjuustolla

Kutsuin siskoni sunnuntai-iltapäiväksi kahville ja raparperipiirakalle. Hän kyseli suolaisen tarjottavankin perään ja vastasin, että kyllä on tarjolla :) Hyvä syy siis keksiä jotain hyvää suolaista piirakkaa!

Piirakkapohjan tein lauantai-iltana, koska olin ottanut jo toista leivontaa varten voita piirakkaankin sopivan määrän huoneenlämpöön. Toiset leivonnaiset jäivät nyt tältä viikonlopulta tekemättä, mutta ehtiipä noita.

Meillä oli sopivasti pari paprikaa, nippusipulia, vuohenjuustoa sekä muita tykötarpeita kotona ja olinpa bongannut pari broilerin rintafilettäkin pakastimessa, joten ainekset olivat valmiina eikä mitään hankintoja tätä piirakkaa varten tarvinnut siten tehdä.

Vuohenjuuston olin ostanut taannoin Lidlin "Ranskan viikolta". Pakkauksessa on yhteensä 12 viipaletta kuoretonta vuohenjuustoa. Se oli herkullista piirakassa. Aion loput käyttää grillissä, kunhan tulee taas grillausilmat!

Siskoni saapui iltapäiväkahville pyöräillen 20 kilometriä suuntaansa ja piirakka maistui meille kaikille oikein hyvin. Jaksoipa sitten polkea takaisin kotiinpäinkin, kun makeaksi herkuksi oli vielä raparperi-marenkipiirasta, nam :)

Mikä lie saanutkin piirakan maistumaan, mutta se oli todella hyvää! Ja siellä meni huomaamatta myös vihreä paprika, mistä en erityisemmin muuten välitä.




pohja:
 
100g pehmeää voita
1dl täysjyväspelttijauhoja
1dl puolikarkeita vehnäjauhoja
ripaus merisuolaa
½dl kylmää vettä
 
täyte:
 
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
2rkl oliiviöljyä
2 (n. 150g) broilerin rintafilettä
2 nippusipulia
½rkl ajvar-paprikatahnaa
hyppysellinen savusormisuolaa
1tl jauhettua korianteria
1prk (2dl) kermaa
2 kananmunaa
mustapippuria myllystä
ripaus sormisuolaa
6 viipaletta vuohenjuustoa
½dl pinjansiemeniä
 
Tee pohja etukäteen ja anna kovettua jääkaapissa.  Sekoita pehmeä voi jauhoihin ja painele taikinaksi lisättyäsi joukkoon kylmän veden. Painele halkaisijaltaan 26cm irtopohjavuoan pohjalle je noin sentin puolitoista reunoille. Vuokaan kannattaa laittaa pohjalle muotoonleikattu pala leivinpaperia.
 
Huuhtele ja poista paprikoista siemenet sekä kannat. Kuutioi paprikat ja laita oliiviöljyyn kuullottumaan. Kuutioi myös broilerin rintafileet ja lisää paprikoiden sekaan. Leikkaa nippusipulit myös viipaleiksi ja lisää paistoksen päälle. Lisää myös mausteet ja kääntele paistoksen sekaan. Nosta pois liedeltä ja anna jäähtyä.
 
Sekoita kerma ja kananmunat. Mausta mustapippurilla ja sormisuolalla. Levitä piirakapohjalle tasaisesti täyte ja valuta päälle kerma-kananmunaseos. Nosta päällimmäksi vuohenjuustoviipaleet ja aina kevyesti täytteeseen.
 
Paista piirakkaa noin 20 minuuttia uunin keskitasolla 200 asteessa. Ripottele päälle vielä pinjansiemenet ja paista noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ennen kuin poistat vuoasta.

VINKKI: Muista ruokakaupoista tuota tuorevuohenjuustoa löytynee Président-tuoremerkillä 12 Petits Chèvres Doux nimellä.
 


Tarjosin piirakan lisäksi kylmää melonisalaattia. 

Ei kommentteja: