sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Chipotlekastike

Helluntaiksi oli luvattu lämmintä ja aurinkoista, joten grilli täräytettiin sitten kuumaksi. Olimme varautuneet jo etukäteen maustamattomalla porsaankyljellä, johon ajattelin valmistaa chipotle-savuchilillä maustettua kastiketta.

Samanaikaisesti, kun laitoin lihaköntsän kylmästä vedestä hiljalleen tulille, laitoin myös kastikepohjan tulemaan. Kastike on sillä tavalla helppo, että kaikki ainekset voi laittaa kattilaan ja kun seos kiehuu, niin kääntää lieden pienimmälle, kannen päälle ja välillä käy vain sekoittelemassa. Noin tunnissa kastike on valmis ja sen jälkeen sekoitetaan sauvasekoittimella tasaiseksi.


Chipotlekastikkeella maustettu ja grillatessa glaseerattu
possunkylki hautui ensin kylmästä vedestä kiehumispistee-
seen ja sitten kannen alla poreillen noin tunnin.
Lihan oheen tein pistaasisen caesar-salaatin.

1prk kuorittuja tomaatteja
½dl vettä tölkin huuhteluun
1-1½dl fariinisokeria
1rkl hienoa merisuolaa
1dl oliiviöljyä
2rkl tomaattipyrettä
1 sipuli
1rkl paahdettua sipulirouhetta
3 kokonaista chipotlea
 
Kaada ainekset kattilaan ja laita kuumenemaan. Kun keitos alkaa poreilla, käännä lämpötila pienimmälle ja laita kansi päälle.
 
Anna poreilla ja hautua noin tunti, jonka jälkeen anna keitoksen tasaantua laittamalla liesi pois päältä. Soseuta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää vielä noin puoli desiä oliiviöljyä. Anna jäähtyä.
 
Käytä kastiketta grillattavan lihan maustamiseen ja valeluun grillattaessa.

 


Ei kommentteja: