sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Liisan kokiskastike

Työkaverini on kehunut kaverinsa kokiskastiketta, jota käytetään niin grillaukseen kuin dippaamiseenkin. Niin monesti olen siitä kuullut, että nyt oli itsekin pakko päästä kokeilemaan.

Liisan ohje oli kuin omani silloin, kun ei täysin tarkkaa reseptiä ei tarvitse jakaa. Hieman pyysin tarkentamaan ohjeistusta, mutta lopullinen muotoutui oman maun ja Liisan ohjeiden mukaan.

Kastikkeesta tuli ihanaa. Nousi samantien miehen suosikkeihin. Ja minun myös, joten tätä tehdään varmasti jatkossakin. Ei kastiketta siis turhaan kehuttu.

Sateisen sunnuntai-iltapäivän herkut: kokiskastikkeella
maustettuja ribsejä, uunibataattilohkoja paprikarou-
heella maustettuna, kokiskastiketta ja Hellman'sia
dippaamiseen.

Liisan ohje (suluissa käyttämäni määrät)
 
paljon valkosipulia (1 kokonainen valkosipuli)
chiliä (3 punaista chiliä)
öljyä (½dl oliiviöljyä)
ketsuppia (2dl)
fariinisokeria (1½dl)
coca colaa (5dl)
suolaa (1½tl savusuolaa)
mustapippuria myllystä
currya (½tl)
balsamicoa (3tl sherryviinietikkaa)
 
Silppua valkosipuli ja chili pieneksi. Lisää kaikki ainekset kattilaan ja keitä noin tunti. (Leikkasin valkosipulin ja chilin paloiksi, keitin ja soseutin. Seuraavalla kerralla voisi tehdä Liisan ohjeistuksen mukaan, niin jää sattumia.)


Ei kommentteja: