lauantai 28. kesäkuuta 2014

Kesälauantain kanacaesar

Meille molemmille maistuu caesarsalaatti ja tässä taannoin teinkin pistaasicaesarsalaatin chipotlella maustetun possunkyljen kaveriksi.

Lauantain iltaruoaksi valmistin siis kesäisen kanacaesarin, jossa tomaatit ja paprika toimivat krutonkeina. Tein ison salaatin, josta sitten pannulla paahdettujen broilerin minuuttipihvien kanssa kokosin salaattiannokset.

Nyt muistin ottaa kastiketta varten kaikki ainekset valmiiksi, jotta ne olisivat saman lämpöisiä. Mukavaa makeutta suolaisen vastapainoksi tuo viinirypäleet.


caesarkastike:
 
1 keltuainen
1½rkl sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi
1dl oliiviöljyä
1 sardellifile
½tl worchesterhirekastiketta
3rkl raastettuna parmesaania
 
salaattiin:
 
1 cosmopolitan-salaatti
2 pientä kesäsipulia
1rs tomaatti-mixiä (punaisia, keltaisia, oransseja)
1 keltainen paprika
vihreitä viinirypäleitä
2kpl broilerin minuuttipihvejä/henkilö
 oliiviöljyä paistamiseen
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
 
Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin sauvasekoittimella. Laita tarvittaessa jääkaappiin hetkeksi.
 
Huuhtele ja leikkaa salaatti reiluiksi suikaleiksi. Leikkaa sipulit varsineen ohuiksi siivuiksi. Huuhtele ja puolita tomaatit sekä viinirypäleet, lohko paprika. Sekoita salaattiainekset kulhossa ja kaada joukkoon caesarkastike.
 
Paista minuuttipihvit kuumalla pannulla, mausta ja anna vetäytyä hetki. Leikkaa pihvit viipaleiksi.
 
Kokoa annokset ja vuole vielä muutama parmesaanilastu annoksen päälle.
 


Ei kommentteja: