torstai 1. toukokuuta 2014

Mustikka-valkosuklaakakku (kananmunaton)

Minulta tiedusteltiin tuleviin ylioppilasjuhliin kananmunatonta kakkua. En ole aiemmin sellaista valmistanut, joten sitähän oli testattava.

Tein meille siis koekakun vapunpäiväksi. Ja sitä oli vielä monen päivän päästäkin. Urheasti mies kuitenkin söi viimeisenkin palan, jonka olin jo heittämässä roskikseen. Kakku oli siis todella riittoisaa, ja täyttävää. Puuh.

Nimen mukaankin päämakuina oli mustikka, tarkemmin pensasmustikka, sekä valkosuklaa. Kakun sisällä oli myös hienonnettua säilykepersikkaa.

Itse pohja ei mielestäni onnistunut kovin hyvin, joten tätä olisi parasta testata lisää, mutta kaikkien muiden menojen ja leipomusten vuoksi en ehdi testata lisää ennen kuunvaihdetta, joten tuleviin juhliin ei tule kananmunatonta kakkua. Jotain muuta kuitenkin.

Ohje toteutettu puolikkaana taikinana Limepippuri-blogin mukaan.


1dl sulatettua voita
2dl persikka-sitruunalientä (1:1)
1½dl sokeria
4dl vehnäjauhoa
½tl jauhettua vaniljaa
2½tl leivinjauhetta
 
Sekoita sulatettu voi ja persikka-sitruunaliemi keskenään. Lisää sokeri ja lopuksi vehnäjauhot, joihin on sekoitettu jauhettu vanilja ja leivinjauhe.
 
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun halkaisijaltaan 22cm irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia.
 
Anna kakun olla vuoassa jonkun aikaa ennen vuoan irrottamista.
 
Täytä kakku seuraavasti:
 
2dl hienonnettua persikkaa
3-4dl vispikermaa
½dl tomusokeria
1dl maustamatonta tuorejuustoa
50g rouhittua valkosuklaata
 
koristeluun:
 
2rs pensasmustikoita
50g valkosuklaata
 
Hienonna persikat. Vaahdota vispikerma tomusokerin kanssa. Vatkaa sekaan tuorejuusto ja lisää vielä valkosuklaa.
 
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Levitä persikkaa pohjalle ja ripota kolmas osa valkosuklaarouheesta päälle. Nosta myös kolmasosa kermasekoituksesta päälle. Asettele mustikoita reunoille. Nosta seuraava kerros ja toista täyttäminen. Viimeisen kakkupohjan päälle tulee kermasekoitusta, valkosuklaata ja mustikoita.


Ei kommentteja: