lauantai 31. toukokuuta 2014

Suklaamousse-mansikkakakku

Ammattiin valmistuneen juhliin makeaksi kakuksi toivottiin suklaamoussekakkua. Ehdotin kakkuun lisäksi marjaa tai hilloa suklaan vastapainoksi. Sain vapaat kädet, joten päätin laittaa raikkaita tuoreita mansikoita makua antamaan.

Suklaamoussen teen nykyään niin, että vaahdotan ensin kananmunat ja hieman tomusokeria pehmeäksi vaahdoksi. Siihen lisään sulatetun ja jäähtyneen tumman suklaan. Viimeiseksi nostelen sekaan löysäksi vaahdotetun kermavaahdon.

Pohjana tässä kakussa on kaakaokakkupohja. Pilkoin mansikat ja lisäsin joukkoon hieman tomusokeria. Näin kakku sai myös hieman kosteutusta. Päälle tuli suklaaganachea tummasta suklaasta ja kermasta. Päälle vielä mansikoita.

Kakku tuoksui huumaavan hyvälle ja päätinkin seuraaviin omiin juhliin tehdä samanlaista kakkua. Silloin voisi napata kuvan myös leikatusta kakusta.


Ei kommentteja: