lauantai 31. toukokuuta 2014

Tunamex-salaatti

Yleensä en nimillä kikkaile, mutta olipa hankalaa keksiä tälle salaatille nimeä. Ei se oikeastaan tex mexiäkään ollut, vaikka jotain meksikolaisia sävyjä sisälsikin.

Tonnikalasalaatista siis kyse. Paluu arkilauantai-illan syömisiin kakkumaailmassa pörrättyäni. Kysyessäni mies toivoi jotain kevyempää iltaruokaa, salaattia tai keittoa. Syvemmältä kaiveltuani tonnikala nousi jälleen puheisiin ja siitä hän toivoi sitten salaattia. Nopeasti idea tulikin, kun kotona oli jäljellä limeä ja nachoja olin käsitellyt juhlien voileipäkakkuihin.

Sitten syntyi tällainen salaatti, joka olikin tosi hyvää :)


½ lime
1 punainen chili
½dl öljyä
ripaus Maldon savusuolaa
mustapippuria myllystä
aavistus sokeria
2 kotimaista kesäsipulia
2prk tonnikalapaloja
250-300g erivärisiä kirsikkatomaatteja
2dl pakastemaissia
vihreää salaattia (esim. frisee)
(juusto)nachoja
 
Purista limestä mehu. Poista chilistä halutessasi siemenet tai silppua kokonaan. Laita salaattikulhoon limen mehu, silputtu chili, öljy, suola, mustapippuri. Lisää hyppysellinen sokeria pyöristämään makua. Silppua sekaan myös kesäsipuli. Sekoita hyvin.
 
Lisää kastikkeeseen muut ainekset: tonnikala, huuhdellut ja puolitetut kirsikkatomaatit sekä sulatettu maissi. Salaatti on valmista nautittavaksi erikseen tarjottavan vihreän salaatin ja nachojen kera.
 


Ei kommentteja: