Tällä kertaa lätyissä oli Semperin karkeaa gluteenitonta jauhoseosta, joka toimi oikein hyvin. Sunnuntain gluteenittomalla jauhoseoksella tulee hyvät makeat leivonnaiset, mutta tämä Semperin jauhoseos toimi paremmin lätyissä.
Gluteenittomien lättyjen alkuperäinen ohje on Valion, jota hitusen muokattu.
1½dl Semperin karkeaa gluteenitonta jauhoseosta
½tl suolaa
2 kananmunaa
3dl täysmaitoa
100g emmental-juustoraastetta
Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella hyvin sekaisin. Anna turvota noin puoli tuntia. Paista pienellä paistinpannulla voissa. Ripota paistamattomalle pinnalle hieman juustoraastetta ennen kääntämistä. Paista juusto rapeaksi.
Taikinasta tulee noin 6-7 lättyä.
kalaisa täyte:
150g kylmäsavulohta
2 kevätsipulinvartta
½ ruukkua tilliä
1dl ranskankermaa
50-75g yrttituorejuustoa
1tlk (200g) raejuustoa
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
Silppua kylmäsavulohi, sipuli ja tilli. Yhdistä muut aineet ja anna maustua viileässä jääkaapissa ennen tarjoilua.
2 kommenttia:
Kiikaroin täytettyä lättyä ja olen näkevinäni siellä välissä katkarapuja. Se ei voi olla totta, koska perintölautanen viittaa paikkaan, jossa mokomat toukat ovat pannassa. Samoin kuin koneellisesti irrotettu siipikarjanliha.
:D Äläs nyt, kyllähän äidille maistuu kakkaravut. Ja kiikaroit väärin eikä unohtunut resähtistäkään. On ihan vaan kalaa seassa.
Lähetä kommentti