keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Spagettia ja tomaattista lihapullakastiketta


Kiikutin isän mainioita lihapullia puoli Suomea kotikotoa ja tein niille tomaattisen kastikkeen. Lisäkkeenä täysjyväspagettia ja pecorinoa. Erittäin hyvää, etten sanoisi :)

Lihapullien resepti jää salaisuudeksi, sillä en tiedä tarkkaan, mitä mausteita isä lihapulliin laittaa. Sipulia niihin tulee ainakin aika lailla. Ne ovat kyllä parhaita!

Itsetehty tomaattikastike on myös vaivan väärti ja mitä kauemmin jaksat hauduttaa, sitä täyteläisempää siitä tulee. Jaksoin puoli tuntia :)


3rkl öljyä
1 sipuli silputtuna
2-3 valkosipulinkynttä silputtuna
2tlk tomaattimurskaa
2 laakerinlehteä
1 oksa tuoretta timjamia
ripaus sokeria
suolaa
mustapippuria myllystä
½ ruukkua tuoretta basilikaa silputtuna

Silppua sipulit ja kuullota niitä hetki öljyssä. Lisää tomaattimurska, mausteet ja sokeri. Anna hautua miedolla lämmöllä vähintään puolisen tuntia.

Nouki kastikkeesta laakerinlehdet sekä timjaminoksa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon itsetehdyt lihapullat. Anna hautua vielä hetkinen, että lihapullat lämpiävät. Silppua lopuksi basilika ja lisää joukkoon.

Tarjoile spagetin ja parmesaani- tai pecorinoraasteen kera. Voit tarjota tomaattikastiketta myös ilman lihapullia kasvisversiona :)

2 kommenttia:

Aili Inkeli kirjoitti...

Jumankekka! Itsestäänselvästi teidän äiti kokkaa, mutta että Aarokin!!? Vau, teillähän Helnan kans on tuplageenit ruoanlaittoon. Ei tartte ihmetellä enää innostuksen alkuperää. (Huom. ed. lauseen riimitys :)
Yritähän urkkia lihapullien resepti "sisäpiirin" tietoon eli mulle kans!

Heli kirjoitti...

Aattele, ja kiitos riimistä! :) Isän kokkaaminen on tosin enempi kyllä painottunut neuvontaan ja konsultointiin ;) Parhaat lihapullat ovat isän käsialaa ja myöskin kaurapuuro onnistuu aina! Toisin kuin isompien sisarusten lapsuudessa, kun koirakin oli ollut tukehtua isän keittämään riisipuuroon ;)

Kyllä mä noin suurin piirtein tiedän, mitä niihin tulee, mutten kerro ;p