perjantai 11. maaliskuuta 2011

Banaani-piimäkakku


Viimeisimmässä Hesarin kuukausiliitteessä kokkipariskunta kilpaili piimällä. Kun nyt näyttäisi olevan jokin banaanikokkauskausi meidän keittiössä meneillään, niin huvikseni kokeilin Peppi Aralehdon banaani-piimäkakkua. Ja pääsinpähän pitkästä aikaa myös piimän makuun. Miksi sitä tuleekin ostettua niin harvoin?

Pohjataikina on tosi helppotekoinen eikä täytteeseen tulevien banaanien esivalmistelukaan mikään vaikea homma ole. Olisin tosin voinut popsia banaanit suoraan pannulta parempiin suihin. Silleen kuumana vaikka vaniljajäätelön kanssa... Onneksi pääsin tuon herkullisen kakun kimppuun melko nopeasti, ja katsomaan kaikki digiboksiin tallennetut katsomattomat ruokaohjelmat. Ja kruunuksi Tekla Wannaksen saaristolaisleivän valmistus! Jos en nukahda ensin...

 

½dl tummaa suklaata raastettuna
voita tai oivariini juoksevaa
1dl sokeria
½tl leivinjauhetta
½tl soodaa
3dl vehnäjauhoja
2tl jauhettua kanelia
1tl jauhettua inkivääriä
1tl jauhettua kardemummaa
1rkl siirappia
1½dl piimää
100g voita sulatettuna
2rkl sokeria
2 banaania
25g voita

Voitele joko 6 pientä (Ø14cm) tai yksi iso (Ø25cm) vuoka(a) ja vuoraa ne suklaaraasteella. (Raastoin suklaan suoraan vuokaan reunoja myöten. Sotkuista, mutta tulipahan tehtyä)

Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Lisää piimä, sulatettu voi sekä siirappi. Sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina vuokiin/vuokaan.

Viipaloi banaanit sentin paksuisiksi viipaleiksi. Sulata sokeri pannulla. Nosta banaanit pannulle ja lisää joukkoon nokare voita.

Karamellisoi banaaniviipaleet kummaltakin puolelta kullanruskeiksi. Painele viipaleet kevyesti taikinan päälle.

Kypsennä 175-asteisessa uunissa. Pienet vuoat 10-15 minuuttia, iso 30 minuuttia.

Kakun kanssa sopii mainiosti vaniljajäätelö :)

Ei kommentteja: