tiistai 22. maaliskuuta 2011

Pasta-kinkkusalaatti


Maanantaista on näköjään muodostunut semmonen kumma mitä-tänään-syötäisiin-päivä! Ärsyttävää! Vaikka luulisi olevan helppoa viikonlopun kauppareissun jäljiltä kehitellä mitä vain evästä, niin tuntuu, että aina mietin töistä ajellessa ihan samaa. Vai tuntuuko minusta nyt vain siltä? Maanantaina ei yksinkertaisesti jaksa innostua kokkailemaan isommin.

Mikä onni siis, että yhdistelin eilisen salaatin ja lauantaisen piirakan aineksia mielessäni. Muistin vielä havainneeni vihanneslaatikossa yksinäisen maustekurkun. Apua, meillä ei ollut Lidlin pikamakaronia! No, siksipä keitin terveellisempää tummaa täysjyväpenneä :)

Olin jo kotimatkalla ajaa kaupan kautta, kermaviilin takia vain. Sitten päätin, että ei tänään kauppaan tarvitse mennä, vaan teet nyt vain öljykastikkeen salaatille.

Ja tällaisen sain sitten aikaiseksi. Mukavan kirpsakka, maukas salaatti siitä tulikin.



500g täysjyväpenneä
1dl herneitä
vettä+suolaa
½dl sherryviinietikkaa
3tl makeaa (rouheista) sinappia
1dl rypsiöljyä
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
250g palvikinkkua
½ punainen paprika
noin 10cm pala purjoa
1 maustekurkku
½ nippu persiljaa

Lämmitä vesi kiehuvaksi, lisää suolaa ja keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Loppuvaiheessa lisää pastan sekaan jäiset herneet. Kaada siivilään ja jäähdytä kylmän veden alla. Anna valua siivilässä.

Sekoita kastikeainekset vispilällä hyvin sekoittaen.

Leikkaa palvikinkku, paprika ja maustekurkku kuutioiksi. Viipaloi purjo ja silppua persilja. Lisää ainekset kastikkeen joukkoon. Lopuksi nostele jäähtynyt pasta ja herneet. Sekoita varovasti käännellen salaatiksi. Tarjoa heti.

Ei kommentteja: