lauantai 19. maaliskuuta 2011

Ananastorttu


Vierasvaraksi oli tarkoitus leipoa, mutta vieras peruikin tulonsa, joten leivoin muuten vain. Ja torttu houkutti toisen vieraan paikalle :) Tai no, oikeasti se oli kuitenkin tuttu!

Lapsuudessa äiti leipoi pullaa, mustikkapiirakkaa ja rahkapiirakoita sekä luonnollisesti erilaisia kuivakakkuja, joista tiikerikakku oli parasta! Tämä torttu tai piirakka ilmestyi joskus 80-luvulla kuvioihin mukaan ja sitä leivottiin silloin varmaan sen verran usein, ellei peräti riittävästi, että on unohtunut vuosikausiksi tai -kymmeneksi reseptivihkon väliin. Omaakin 80-luvulla ylöskirjoittamaa reseptiä olen selvästi käyttänyt, sen verran monta rasvaläiskää tms. siinä on. Pohjan aineksilla tulee mielestäni kaksi piirakkaa, joten olen aina puolittanut sen, täytettä reseptin mukaan riittää yhteen torttuun.

Nyt palasin siis nuoruusmuistoihin kasarireseptillä ja vahvistin sitä vielä tekemällä äidiltä saamani reseptin mukaan tehtyä juustotorttua :)

Ja sitten ei muuta kuin pannu kuumaksi!



pohja (riittää 2 torttuun/suluissa käyttämäni määrä):

150g rasvaa (75g voita)
1dl sokeria (½dl)
1 muna
3dl vehnäjauhoja (2dl)

täyte:

2tlk (á 227g) ananasmurskaa
1tlk (á 250g) rahkaa
1dl sokeria (½dl)
2 munaa
1tl vanilliinisokeria (vaniljasokeria)

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja sekoita hyvin. Lisää jauhot ja pyöräytä taikinaksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset hyvin sekaisin. Kaada täyte pohjataikinan päälle.

Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 1h 10 minuuttia.

2 kommenttia:

Sofia kirjoitti...

Täytyy kokeilla, kuulostaa hyvältä :)

Heli kirjoitti...

Kyllä kannattaa :) Söin eilen (keskiviikko) viimeisen palan ja olin sentään tehnyt tortun jo lauantaina. Edelleenkin oli oikein mehevä eikä maistunut "vanhalta" niinkuin monilla leivonnaisilla parin päivän päästä on tapana.