torstai 24. maaliskuuta 2011

Kasvis-oliivicouscous


Voit laittaa couscousiin mieleisiäsi kasviksia. Älä kuitenkaan paista niitä liian pehmeiksi, sillä pehmeä couscous ja vastapainoksi hieman napakat kasvikset maistuu hyvältä yhdessä. Suolaisuutta couscousiin tuo kanaliemi ja kalamata-oliivit.

Meillä couscousin kanssa syötiin yrtti-fetakepakoita. Voit myös syödä siltään jogurttinokareen tai vaikka kotijuuston kera.



3dl kanalientä
3dl täysjyväcouscousia
3rkl rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä
2 sipulia
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
1dl kalamata-oliiveja
mustapippuria myllystä
2rkl sitruunamehua

Kuumenna kanaliemi ja laita couscous liemeen turpoamaan. Hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa sipulit ja kesäkurpitsa samankokoisiksi kuutioiksi.

Kun couscous on imenyt kaiken nesteen itseensä, jatka valmistusta kuullottamalla kasviksia öljyssä. Kun kasvikset ovat hieman kypsyneet, mutta ovat vielä muodossaan/napakoita, lisää sekaan couscous ja sekoita hyvin.

Laita liedeltä lämpö pois ja nostele joukkoon oliivit. Mausta mustapippurilla, sitruunamehulla ja tarkista maku.

Ei kommentteja: