sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Broilerisalaattia gremolata-öljykastikkeella


Nappasin tämän herkullisen salaatin ohjeen Hesarin ruokatorstain osiosta salaatinkastikkeen takia.

Oikein herkullinen ja maukas salaatti tulikin, vaikka hieman aineksia muuttelin. Meillä oli tosi makeita ja maukkaita suomalaisia tomaatteja, joten skippasin öljyiset aurinkokuivatut tomaatit. Ituja ei ollut, koska en osaa niitä käyttää, joten korvasin tuon aineksen purjolla. Pisteenä iin päälle oli loistavasti onnistunut broileri, hyvä minä :)

Kiitos jälleen isän terottamien veitsien, kun mehevä broilerikin leikkautui iloisesti. Onnea on kokata, kun on terävät veitset!1 broilerin ohutleike/ruokailija
öljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
salaattia (jääsalaattia, romainea, rucolaa)
muutama paprikasiivu
muutama ohuen ohut purjosiivu
1 tomaatti/ruokailija
6 kalamata-oliivia/ruokailija
gremolata-öljykastiketta

Kuumenna paistinpannu. Laita ensin hieman öljyä (1tl/leike) ja sitten broilerin ohutleikkeet kuumalle pannulle. Ota nopeasti kaunis väri leikkeen molemmille puolille. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita leikkeet 125 asteisen uunin keskitasolle noin 10 minuutiksi.

Valmistele sillä välin, kun broileri kypsyy, salaattiainekset. Levitä lautaselle ensin salaattia pohjalle. Seuraavaksi paprika- ja purjosiivut. Tässä välissä leikkaa uunista tullut ja hetken vetäytynyt broilerin ohutleike siivuiksi ja nosta salaatin päälle.

Viimeistele salaatti tomaattilohkoilla ja oliiveilla. Valuta broilerin ja salaatin päälle herkullista gremolata-öljykastiketta.

6 kommenttia:

Helna kirjoitti...

Tämä näyttää todella herkulliselle ja terveelliselle. Nam.

Heli kirjoitti...

Sitä se onkin :) Oli nimittäin Hesarin ruokatorstaissa, jossa esiteltiin vähähiilihydraattiset muistaakseni koko päivän eväät! Oli tosi nam ja mulla jäi vielä lounassalaatin ainekset ja kastikettakin :)

Helna kirjoitti...

Joo, oikeaa karppausruokaa!

Heli kirjoitti...

Jep :) Sen kunniaksi kahvakuulailin tänään vaihteeksi. Tai no johtui siitä, ettei voitu mennä uimaan. Keskiviikkona taas salille ;)

kitinen kirjoitti...

Oi, aivan ihanalta näyttää ja kuulostaa! Tosi hyvännäköinen tuo blogisi uusi bannerikin! :)

Heli kirjoitti...

Kiittis, odotankin tässä jo lounastaukoa, että pääsen jälleen salaatin kimppuun :)

Sain napattua omastakin mielestä maukkaan kuvan, joten laitoin sen parsasalaatin sijaan näytille :) Parsan aika sitten hetken päästä!