Kasvis tex mexin kanssa samaan juhliin matkasi myös toinen hyväksi havaittu, ja kuulemma suussa sulava, kakku. Tein samanlaisen, tosin mansikkatäytteisenä silloin, perheen pojan valmistujaisjuhliin. Nyt ehdotin, että suklaamoussen vastapainoksi laittaisin kakkuun kirpeänhappamaa puolukkaa.
Keitin puolukasta hillokkeen, mutta liekö se enää sitten ollut kovin kirpeää ja hapanta. Maistoin täyttäessä ja kyllä sopivat hyvin yhteen. Puolukkaa ei saa vain olla liikaa, sopivasti vain.
Kakun päälle tuli suklaaganache, jota valutin myös kakun reunoille. Päälle keitin karamellikastikkeen ja lisäkoristeeksi kullanvärisiä sekä punaisia koristerakeita. Kakusta tuli mielestäni sopivan juhlava ja houkuttelevan näköinen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti