torstai 20. marraskuuta 2014

Purppuranpunainen tölkkikeitto

Kotimatkalla ajellessa syntyi idea tästä purppuraisesta sosekeitosta. Keiton piti valmistua nopeasti, joten en alkanut sitä alusta pitäen tekemään, vaan turvauduin ensi kertaa Pirkan valmiiseen juuressoseeseen, jossa on punajuurta ja perunaa.

Keiton keittäminen tuntui jopa liian helpolta. Lopputuloksesta tuli syötävä, seuraavana päivänä mielestäni parempi. Ihan kelpo tuote kiireiselle tuollainen valmis sose, kuten pakastekasvikset ja -juureksetkin. Parempi emäntä tekee kait alusta pitäen itse, vaikka ei aina jaksaisikaan tai ei yhtään huvittaisi :) Onneksi mies ei ole ronkeli, että puolivalmisteetkin uppoaa. Itse olen omista keitoksistani kriittisempi, ehkä liikaakin.


2rkl oliiviöljyä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1prk (400g) kookosmaitoa
2dl vettä
1 pötkö (500g) punajuuri-perunasosetta
1tl rakuunaa
½tl jauhettua korianteria
½tl valkopippuria
½-1tl savusuolaa
 
Kuullota pilkottu sipuli ja valkosipulinkynnet öljyssä. Lisää kookosmaito ja vesi sekä valmis sose. Sekoita ja lisää sitten mausteet. Anna kiehua hiljalleen vartin verran. Soseuta tasaiseksi ja tarjoa.


Ei kommentteja: