lauantai 22. marraskuuta 2014

Tex mex kasvisvoileipäkakku 100-vuotisjuhliin

Tällaisia tex mex kasvisvoileipäkakkuja olen näiden 100-vuotiaiden perhepiiriin monesti aiemminkin tehnyt. Kakusta on tullut juhlien kestosuosikki. Perheen vanhemmat täyttivät tänä vuonna 50 vuotta ja nyt syntymäpäiviä juhlistettiin yhdessä tuumin. Luonnollisesti kasvis tex mexillä oli oma paikkansa juhlapöydässä.

Postaan kakun tänne oikeastaan sen värikkään koristelun vuoksi. Sisältä kakku oli aiempien kakkujen mukainen, hieman chilisempänä vain. Limet olivat nyt tosi mehukkaita ja kirpakoita, joten guacamoleen tuli oikein pirteä maku.

Vähälaktoosisen juustokastikkeen saa nopeasti kuumentamalla vispikermaa ja sulattamalla siihen Valion laktoositonta cheddar-sulatejuustoa. Laktoosittoman saa luonnollisesti kuumentamalla laktoositonta vispikermaa.

Minipaprikat ja itseasiassa myös chilin saa kivasti törhölle leikkaamalla paprikan/chilin suikaleiksi niin, että kantaosa jää yhtenäiseksi. Sitten paprika/chili kylmään, mielellään jääveteen, ja se käpristyy auki itsestään.


täysjyväpaahtoleipää
kasvislientä
 
hot salsaa
sambal oelekia
vispikermaa
cheddar-sulatejuustoa
kidney-papuja
 
avokadoa
kevätsipulia
limeä
savusuolaa
mustapippuria myllystä
chili-limemausteseosta
punaista paprikaa
 
guacamolea
ranskankermaa
nachoja
frisee-salaattia
kevätsipulia
kirsikkatomaatteja
minipaprikoita
limeä
 

 

Ei kommentteja: