Ruotsalaiset mitä ilmeisimmin rakastavat mantelimassaa. Laittavat sitä varmaan aamupuuroonkin tai nauttivat hapansilakoiden kanssa :) No, kyllähän minäkin mantelimassasta tykkään ja olen siitä useammin kuin kerran valmistanut leivonnaisia.
Nyt kuitenkin löysin houkuttelevan näköisen jälkiruoan, joka sopisi mainiosti myös joulun ajan jälkimakeaksi. Tai näin muuten pyhäinpäivän juhlavaksi aterian päätökseksi.
Jälkiruoka on helppo valmistaa. Sulatat vain puolukat, raastat mantelimassan ja vaahdotat kerman. Meillä mieskin tykkäsi kovasti, vaikkei hän mikään mantelimassan ystävä olekaan. Minä muokkasin ohjetta jonkin verran ja muuntelin valmistusjärjestystä.
2dl pakastettuja puolukoita
2rkl taloussokeria
50g paahdettuja mantelilastuja
mantelimousse:
100g mantelimassaa
2dl vispikermaa
Tee ensin mantelimousse. Raasta mantelimassa karkeaksi raasteeksi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää raastettu mantelimassa kermavaahdon sekaan ja sekoita hyvin. Siirrä seos jääkaappiin.
Paahda mantelilastut. Ota puolukat huoneenlämpöön. Jätä halutessasi muutamia koristeeksi.
Sekoita manteli-kermavaahtoseos kuohkeaksi mousseksi. Muussaa puolukoita ja sokeri kevyesti lusikalla. Kokoa jälkiruoka vaikka kauniiseen lasiin kerroksittain niin, että pohjalle tulee puolukoita, sitten paahdettuja mantelilastuja, sitten moussea ja toista annoksen kokoaminen pariin kertaan. Tarjoa heti.
2 kommenttia:
Kiva jälkkäri. :) Minulla on joululehdet vielä ostamatta, olen kyllä kaupassa kovasti jo niitä vilkuillut...
Kiitti! :D Ruottalaiset :D
Olen monena jouluna tilannut tai ostanut kotimaisen joululehden. Ja pettynyt. Tähän en pettynyt, kun vieläkin monta hyvänmakuista reseptiä kokeilematta.
Lähetä kommentti