lauantai 26. heinäkuuta 2014

Täydellinen kanahampurilainen

Ei viikonloppua, ettei olisi grillattavaa, kun kerta sää sallii näin ihanana kesänä. Kotona on aivan liian kuuma kokkailla, siellä hautuu itse jo ihan tarpeeksi.

Tämän päivän ruokasuunnitelma muotoutui yllättäen tarjouksen mukaan. Olisin toki voinut jauhelihan itsekin jauhaa, mutta nyt ostettiin valmista broilerin jauhelihaa. Niistä ideana tehdä hampurilaiset. Tällä kertaa en tehnyt sämpylöitä itse, vaan ostimme vastapaistettuja vehnäsämpylöitä hampurilaisia varten.

Pihvitaikinan maustoin, mitä mieleen juolahti. Hyvä, että kirjoitin ylös aineet. Muuten en enää muistaisi :) Aivan mahdottoman hyviä ja meheviähän pihveistä tuli, nam nam.

Pihvien lisäksi paistoin pekonia, itselleni halloumia (mies käytti cheddar-sulatejuustoa), tekaisin aurinkokuivatuista tomaateista ja ranskankermasta kastikkeen. Tarjolla oli myös muita hampurilaisten tilpehöörejä ihan sen mukaan, mitä halusi hampurilaiseen laittaa.


pihvitaikina:
 
2rs (á 400g) broilerin paistijauhelihaa
1 iso kesäsipuli
½ ruukkua sitruunamelissaa
½ ruukkua lehtipersiljaa
½dl korppujauhoa
1tl jauhettua korianteria
2tl kuivattua paprikarouhetta
½dl oliiviöljyä
2tl savusormisuolaa
1tl mustapippuria
2 kananmunaa
 
Silppua kesäsipuli ja yrtit. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään. Paista halutessasi koepala, vaikka mausteiden pitäisi olla kohdallaan. Lisää mausteita, yrttejä mielesi mukaan.
 
Muotoile kuusi tai kahdeksan pihviä. Paista kuumassa grillissä tai pannulla. Varmista kypsyys ja anna kypsyä tarvittaessa grillin lämpöritilällä tai uunissa 100 asteessa muutaman minuutin ajan.


Ei kommentteja: