Poronliha on liki rasvatonta, joten jauhoin kasslerista hieman possunlihaa jauhelihataikinaa mehevöittämään. Olikin oikein hyvä yhdistelmä. Lisäksi hieman mausteita, ettei poronlihan pehmeä maku peittyisi suotta.
Reippaasti aloin grillata pihvejä ja ehdin ne kääntääkin, mutta sitten ihmettelin, kun naapurien pihvit eivät näyttäneet kypsyneen. Voi peura, kaasu oli loppunut. No, onneksi saimme syödäksemme ja naapurin pihvitkin paistuivat pannulla kypsiksi. Käytin jauhelihapihvit hetken uunissa.
Sämpylöiden ja pihvien lisäksi tarjolla oli tuoretta tomaattia, sinappikurkkusalaattia, savu- ja cheddarsulatejuustoviipaleita, majoneesia, salaattia jne. Sipulia en erikseen laittanut, koska pihvitaikinassa oli sekä kuullotettua että paahdettua sipulia.
Seuraavana päivänä paistoin loput pihvit pannulla kotona ja tein vielä kerroshampurilaisen. Ihanaa!
500g poronjauhelihaa
300g possunjauhelihaa (kasslerista itse jauhettua)
1 kananmuna
1 kuivanut vehnäsämpylä
1 keskikokoinen sipuli
2rkl oliiviöljyä
½tl kuivattua timjamia
3rkl paahdettua sipulia
1rkl hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä
(kylmää vettä tarvittaessa)
Sunnuntain kerrosporohampurilainen |
Paista kuumassa grillissä tai pannulla. Anna kypsyä loppuun lämmitysritilällä tai uunissa. Kokoa hampurilaiseksi mieluisin täyttein.
Läpileikkaus |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti