sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Poronfilettä grillistä ja yrttivoi

Päätin kokeilla, miten poronlihan grillaaminen onnistuu. Muutenkin olen pikkuhiljaa oppinut grillaamaan lihaa. Kyllä harjoitus tekee mestarin. Grillaaminen onnistui oikein hyvin. Kaikista kypsyys oli sopiva, toki olisi voinut jättää punaisemmaksikin, mutta meille ok.

Hankkimamme poronliha on ollut todella hyvänlaatuista. Nyt grillasin pari ulkofilettä ja sisäfileen eikä niistä mistään tarvinnut poistaa kalvon kalvoa. Maustoin vain suolalla ja mustapippurilla sekä öljysin fileet. Sitten vain grillin kautta folioon ja nauttimaan. Suosittelen.

Tein pehmeänmakuisen poronfileen kaveriksi perinteisen yrttivoin. Lisäksi meillä oli kana-chorizovartaita, grillattuja minipaprikoita, maissia sekä perunasalaattia.


yrttivoi:
 
50g normaalisuolaista voita
yrttejä mielesi ja ruoan mukaan (tässä oli ½ ruukkua persiljaa)
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
Maldonin savusuolaa
mustapippuria myllystä


Ei kommentteja: