lauantai 19. heinäkuuta 2014

Gazpacho (con pan)

Täydellinen hellepäivän alkuruoka ja menee ihan pääruoastakin. Olen aiemmin tehnyt gazpacho clásico sin pan, johon ei siis tullut leipää. Silloin uhkailin, että teen vielä gazpachon leivälläkin. Nyt on sitten vielä kokeilematta se paseerattu keitto.

Täytyy kyllä sanoa, että leipä tosiaan antaa täyteläisyyttä keittoon, ja miksei hieman lisämakuakin. Edelleenkin keitto on hirveä helppo valmistaa eikä keitellä tarvitse. Kylmään vaan, kun on keitto valmis.


6 kypsää, isoa tomaattia
2 kesäsipulia
2 valkosipulinkynttä
1 oranssi paprika
½ keltaista paprikaa
1 keskikokoinen kurkku
1 maalaissämpylä
1tlk kuorittuja tomaatteja
4rkl sherryviinietikkaa
4rkl oliiviöljyä
1 punainen chili kokonaisena
mustapippuria myllystä
Maldon savusuolaa
1tlk paseerattua tomaattia
(ripaus sokeria)
 
Lohko kasvikset paloiksi ja jauha hienoksi soseeksi vähissä erin tehosekoittimella mausteiden kanssa. Lisää tarjoilukulhoon paseeratun tomaatin kanssa ja sekoita. Tarkista maku, lisää tarvittaessa ripaus sokeria. Laita kylmään muutamaksi tunniksi.
 


Ei kommentteja: