perjantai 22. toukokuuta 2009

Kotona tehtyä nachovuokaa


Perjantai-illan tv-dinneriksi varmistin ainekset jo miehen käytyä täydentämässä aiemmin viikolla ;) Pieni yllätys lopputulos oli kuitenkin, kun en tehnyt nacho-annoksia meille, vaan lastasin ainekset uunivuokaan ja annoin uunin tehdä tehtävänsä. Nam :)



1pkt (400g) naudan paistijauhelihaa
1pss taco-mausteseosta
1prk kidney-papuja
1prk salsa-kastiketta (hot)
½prk ranskankermaa
2-3 tomaattia
1 punasipuli
n. 100g nacho-lastuja
1-1½dl juustoraastetta

Kuori ja suikaloi sipuli puolirenkaiksi. Kuutioi tomaatit aika isoiksi lohkoiksi. Paahda jauheliha pannulla ja lisää mausteseos. Lisää kidney-pavut, salsakastike ja ranskankerma. Nosta pois liedeltä ja nostele sekaan tomaattilohkot ja sipulisilppu.

Kaada seos uunivuokaan ja ripottele päälle hieman juustoraastetta. Pistele nachoja seokseen pystyyn ja ripottele vielä päälle juustoraastetta. Paista nachovuokaa uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia.

4 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Vaimo yllätti positiivisesti, maku oli yhä herkullinen.

heli kirjoitti...

Eihän ollut yhtään rasvainenkaan, tosi hyvin sopi ainekset toisiinsa, eikös vain :)

Terhi kirjoitti...

Nachovuoka on kyllä ihanaa ja kiva, että eri variaatioita tähän riittää! Tätä täytyy kokeilla :)

heli kirjoitti...

Hei Terhi! :) Kiva, kun piipahdit!

Mietin, miten muuttaisin sitä netin monien ohjeiden kirjosta. Sinullakin oli herkullinen vaihtoehto, löytyi, kun bongailin eri ohjeita. :) Päätin laittaa tuoretta tomaattia ja punasipulin ihan viimeiseksi sekaan. Ne olivatkin just sopivia niin tehtyä, eivät läpikypsiä. :)