lauantai 23. toukokuuta 2009

Hillaviinerit


Hillat otin pakastimesta hillakakkua varten, josta ohje myöhemmin, mutta sitten tekaisin osasta viinereitä myöskin pakastimen perukoilta "löytyneistä" voitaikinalevyistä lauantai-iltapäivän kahvitteluun :) Tuli tosi hyviä, ihanan lehteviä leivonnaisia, joissa oli tarpeeksi ihanaa vaniljakreemiä ;p


3 voitaikinalevyä
1½dl vettä
½dl vaniljakreemijauhetta
hilloja
½dl vettä
¼dl hyytelösokeria
kananmunaa voiteluun
raesokeria

Ota voitaikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Vatkaa vesi ja kreemijauhe valmiiksi. Leikkaa voitaikinalevyt puoliksi ja painele jokaiseen viineriin keskelle kevyesti kolo kreemille. Voitele viineri reunoilta kananmunalla ja sirottele pinnalle raesokeria. Lisää keskelle kunnon nokare vaniljakreemiä. Paista viinerit uunin keskitasolla n. 15-20 minuuttia.

Ota uunista ja anna jäähtyä hieman. Nostele viinerin keskelle hilloja. Kiehauta hyytelöä varten vettä ja hyytelösokeria ohjeen mukaan. Lusikoi hillojen päälle aavistuksen jäähtyneenä.

4 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Kaikenlaisia viinereitä olen tehnyt mutta lakkaa en ole laittanut..Liekö siksi että itse en siitä pidä.. :D
Kaikkia ihania herkkuja olet jälleen tehnyt kun en ole vähään aikaan piipahtanut..
Mukavaa viikonloppua. :)

heli kirjoitti...

Hei Kati :)

Mä taas en kovinkaan montaa kertaa ole viinereitä tehnyt (tai siis oikeasta viineritaikinasta koskaan) ja eka kertaa laitoin hillaa = lakkaa, mutta sopi hyvin vaniljakreemin pehmeyden takia.

Juu, koko ajanhan sitä pitää kokata, päivittelen tänne sitten joko heti tai myöhemmin :)

Miäs kirjoitti...

Hillat maistuu tosi hyvältä näinkin laitettuna, harvemmin saa hillaviineriä.

heli kirjoitti...

Odotapa vaan, kun saat kakkua maistaaksesi :)