torstai 14. toukokuuta 2009

Boysenmarjaclafoutis ja mascarponevaahtoa


Idean tähän alunperin ranskalaiseen jälkiruokaan sain ruokalasta aiemmin keväällä nappaamastani Fazer Amican Rakkaudesta ruokaan 2009-lehdestä.


Etsin netistä clafoutiksen määritelmää ja se on jotain kastikkeen ja pannukakun väliltä. Pohjalta paistunut, mutta päältä pehmeä ja hieman kastikemainen koostumus. Marjana käytin boysenmarjaa, joka on lienee karhunvatukan risteytys, kun reseptin mesimarjoja en nyt tähän hätään löytänyt enkä ole pakaste-boysenmarjaa ennen käyttänyt.


Jälkiruoka on helppo ja nopea tehdä. Kaunis paistoastia olisi tehnyt oikeutta herkulle, mutta tarpeeksi isoa kaunista paistovuokaa en nähtävästi omista...

clafoutis mukaelulla ohjeella:

4 kananmunaa
1¼dl sokeria
2¼dl vehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa
1 sitruunan raastettu kuori
n. 4dl täysmaitoa tai kermamaitoa
juoksevaa oivariinia
200g boysenmarjoja
tomusokeria

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vehnäjauhot, suola ja sitruunankuori. Lisää maito ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Voitele uunivuoka ja levitä marjat pohjalle. Kaada taikina päälle ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa 30-40 minuuttia uunin tehon mukaan (minulla oli 30 minuuttia ylä-alalämmöllä ja vielä 10 minuuttia alalämmöllä). Jäähdytä huoneenlämpöiseksi, siivilöi päälle tomusokeria ja tarjoa mascarponevaahdon kanssa.

mascarponevaahto:

1dl mascarpone-juustoa
1dl kuohukermaa
2rkl tomusokeria

Yhdistä kaikki ainekset ja vatkaa vaahdoksi.


Tämä on aivan älyttömän hyvää! Kannattaa ehdottomasti kokeilla!

6 kommenttia:

Martina kirjoitti...

Hei kiva, täällä on käytetty boysenmarjaa. Itse tutustuin kyseiseen kaveriin vasta ihan äskettäin ja käyttökohteita olenkin hieman mietiskellyt. Vaikka kaipa tuota voi käyttää ihan samoihin juttuihin kuin vaikkapa vadelmaakin? :)

heli kirjoitti...

Helou Martina! :) Jep, huomasinkin blogissasi törmänneesi boysenmarjaan. Juu, voi tosiaan käyttää vadelman tavoin :) Kiva, kun piipahdit!

Kati kirjoitti...

Voi,näyttää aivan ihanalta!:P

heli kirjoitti...

Kiittis Kati! :) Tänään vein työkamun kanssa kahvin kanssa nautittavaksi ja hyvää oli edelleenkin. Just mies sai loput herkutella iltakahvin kanssa :) Kannattaa kokeilla, on helppo resepti!

Miäs kirjoitti...

Nam, herkullista. Vaimo varmaan tekee lisää, jos pyydän...

heli kirjoitti...

Kiits, armaani :) Varmaan tekee joo :*