tiistai 21. huhtikuuta 2009

Lohipiirakka (laktoositon)


Lohipiirakka vie kielen mennessään. Suorastaan syntisen hyvää.

Tähänkin piirakkaan pohjan ohje löytyy
täältä :)



täyte:

250g savulohta
1 ruukku tilliä
2 kananmunaa
1prk (2dl) ruokakermaa (laktoositon)
2tl dijon-sinappia
ripaus valkopippuria
ripaus suolaa
vajaa 1dl juustoraastetta

Poista lohesta nahka ja hienonna kulhossa. Silppua sekaan tilli. Lisää loput ainekset juustoa lukuunottamatta ja sekoita hyvin. Levitä täyte piirakkapohjalle ja lisää päällimmäiseksi vielä juustoraastetta. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Kuvan piirakka on hieman tumma reunoilta uunista (tai oikeammin sen käyttäjästä) johtuen. :)

2 kommenttia:

Ent-tu kirjoitti...

Kieltämättä näyttää ja kuulostaakin syntisen hyvältä! Tuo sinappi antaa varmasti just oikeaa terää!

heli kirjoitti...

Hei Ent-tu :) Nimenomaan! Dijon-sinappi antaa just pientä potkua loheen. Lohilasagnessa sitä on ja siitä keksinkin lisätä tähän piirakkaankin :)

Kiva, kun kävit!