lauantai 11. huhtikuuta 2009

Valkosuklaa-passionkakku


Pitkäperjantain kahville valmistin herkullisen hyytelökakun.


n. 200g digestive-keksiä
75g voita sulatettuna

1 levy valkosuklaata
1prk (250g) maitorahkaa
1prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (2dl) vispikermaa
3½ liivatelehteä
½ prk jam it - passionhilloa
2 passion-hedelmää

½ levyä valkosuklaata
elintarvikeväriä
suklaamunia

Murskaa keksit paksussa muovipussissa ja sekoita sulatettu voi sekaan. Painele keksi-voiseos leivinpaperilla suojatun halkaisijaltaan 20cm irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti. Laita hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.

Laita puoli purkkia kermaa kattilaan valkosuklaan kanssa ja sulata pienellä lämmöllä. Sekoita tasaiseksi. Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä.

Vatkaa loppu kerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita hyvin maitorahka ja tuorejuusto sekaan. Sulata valutetut liivatelehdet suklaamassaan ja lisää täytteeseen hyvin sekoittaen.

Sekoita passionhillon joukkoon tuore hedelmäliha ja levitä keksipohjan keskelle. Jätä reunoihin muutama sentti tilaa täytemassalla. Lusikoi massaa ensin reunoille ja sitten täytä vuoka. Tasoita päällys ja laita muutamaksi tunniksi kylmään jähmettymään.

Irrota kakku vuoasta varovasti veitsellä ja nosta ilman paperia tarjoilualustalle. Tee suklaareunus ja paina se kakun reunaa koristamaan. Lisää vielä päälle suklaamunia.

2 kommenttia:

Kati kirjoitti...

voi mitä herkkuja olet taas tehnyt sitten viime käyntini!:) Ois pitänyt tulla teille pääsiäistä viettämään.. ;)

heli kirjoitti...

Heipparallaa Kati :) Kiitti, joo, on tullut vähän tehtyä. Olisin varmaan leiponut lisää, jos en olisi saanut flunssaa :/ Ens vuonna voitte tulla sitten porukalla virpomaan meille ;)