sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

Porkkanakakku (laktoositon)


Päivänsankari oli toivonut porkkanakakun syntymäpäiväänsä juhlistamaan. Väsäsin koristeeksi pupusen, joka toivottavasti ei nuoren miehen mielestä ole liian hempeä :) Tämän kun nyt olen oppinut joten kuten tekemään...


Olen kerran aiemminkin tehnyt porkkanakakkua samaista Taikinapojan reseptiä mukaellen. Oikein mehevä porkkanakakku tulee.

Onnea Henry!


Taikina:

2,5 dl (115 g) pähkinärouhetta
350 g porkkanoita punnittuna ennen kuorimista
1 tölkki ananasmurskaa (liemi mukaan)
4,8 dl (280 g) vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 1/2 tl kanelia
4 munaa
3,6 dl (300 g) sokeria
240 ml auringonkukka- tai rypsiöljyä
2 tl vaniljasokeria (Lidl)

Täyte ja kuorrutus:

100 g huoneenlämpöistä (suolatonta) voita (laktoositon)
400 g maustamatonta tuorejuustoa (laktoositon)
250 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria




Suojaa halkaisijaltaan 26cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Jos pähkinät ovat kokonaisia, hienonna ne karkeaksi rouheeksi. Paahda pähkinärouhetta pannulla, kunnes se alkaa tuoksua ja ruskistuu hieman. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi.

Sekoita jauhot, ruokasooda, leivinjauhe, suola ja kaneli valmiiksi keskenään. Vatkaa munia noin minuutti vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa kunnes munavaahto on hyvin vaaleaa ja kuohkeaa, noin 4-5 minuuttia. Lisää vaniljasokeri ja kaada öljy taikinan sekaan tasaisena norona samalla vatkaten.

Lisää jauhoseos, mutta vatkaa vain sen verran että jauhot juuri sekoittuvat taikinaan.

Sekoita lastalla varovasti laskostellen porkkanaraaste, pähkinät ja ananasmurska. Varo, ettei munavaahto laske. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 1h - 1h10min eli kunnes keskelle tuikattu hammastikku tulee puhtaana ulos.

Kuorrute: Vatkaa tuorejuusto ja pehmeä, huoneenlämpöinen voi aivan tasaiseksi sähkövatkaimella tai yleiskoneella. Siivilöi tomusokeri vaiheittain joukkoon samalla jatkaen vatkaamista. Lisää viimeisenä vaniljasokeri.

HUOM! Voit paistaa kaksi kakkua esim. halkasijaltaan 24cm vuoissa, jolloin paistoaika puolittuu.


Pupu on sokerimassaa ja porkkanat marsipaania.

Ei kommentteja: