tiistai 27. tammikuuta 2009

Nopea makkara-papusoppa


Savunmakua tähän soppaan tuo Valion uutuus Kippari ruokakerma ja savustettu paprikajauhe, lämpöä ripaus chilirouhetta. Nopeakin vielä, kuuluu sarjaan "Vartissa valmista" :) En mä tätä ihan itse ole kehitellyt, muokkailin Ruokamaailman 01/2009 makkara-papukeiton ohjeen omanlaiseksi.
Älyttömän hyvvää muuten! :)

1l vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 sipuli
1tl valkosipulisilppua tai pari valkosipulinkynttä
2pss kasvissuikaleita
1 lenkkimakkara
1tlk kidney-papuja
2tl savupaprikajauhetta
1tl chilirouhetta
1tlk Kippari ruokakermaa

Lämmitä vesi kiehuvaksi kattilassa ja lisää kasvisliemikuutiot, silputtu sipuli sekä valkosipuli, kasvissuikaleet ja pilkottu lenkkimakkara. Anna kiehua poreillen noin 10 minuuttia. Mausta ja lisää vielä pavut sekä ruokakerma. Anna hautua vielä noin 5 minuuttia. Koristele halutessasi persiljalla tai ruohosipulilla. Tarjoile maalaisleivän kera.

P.S. Makkaran sijaan tähän kävisi varmasti esim. broilerin paistijauheliha. Ja kasvisversion saa aikaan tietysti ilman mitään lihaa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää oli. Muuntelumahdollisuudet ovat rajattomat. Itse käytin bratwurstia ja hottia savustettua paprikajauhetta (näin chiliä ei tarvinnyt erikseen lisätä).

heli kirjoitti...

Kiitos kommentista ja kiva, kun maistui! :) Mielestäni on taitoa laittaa ruokaa, kun uskaltaa muunnella ja kokeilla :) Hieno juttu :)