lauantai 24. tammikuuta 2009

Juustohullun juuresmuhennos


Tätä reseptiä kannattaa ehdottomasti kokeilla. Valio on vetänyt pois markkinoilta kipparimuru-juustopussin, mutta onnistuu uudella Kippari ruokakermalla ja emmental-juustoraasteella (50g) vallan mainiosti. Ja käyhän tähän Kippari-siivut maustamattoman ruokakerman kanssa. Ohessa Valion alkuperäinen ohje, joka nyt löytyy muunneltuna heidän nettisivuiltaan.

1pss (500g) juureskuutioita
voimariinia > oivariinia/voita
1tl rosmariinia tai timjamia
1dl vettä
2dl Valio ruokakermaa > 1prk Kippari-ruokakermaa
1pss (150g) Valio Kippari murua > 50g emmental-juustoraastetta
suolaa
mustapippuria
hienonnettua persiljaa

Kuumenna Voimariini pannulla ja lisää juureskuutiot. Paista juureksia välillä sekoitellen. Lisää pannulle yrttimauste paistamisen aikana. Kaada pannulle vesi ja anna juuresten hautua hiljalleen sopivan kypsiksi. Lisää Valio ruokakerma ja juustomuru. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto on sulanut. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää persiljasilppua.

Ei kommentteja: