torstai 9. joulukuuta 2010

Vuohenjuustoinen broileri-juuresvuoka


En enää muista, mistä tämän ruoan idea tuli mieleeni. Ehkä olen yhdistellyt mielessäni eri aineksia ja niistä sitten syntyi tämä laatikkoruoka. Eikähän tässä nyt mitään pyörää olla oltu keksimässä, varmaan joku muu on tällaista tehnyt. Meillä kuitenkin syötiin ensimmäistä kertaa currylla ja rakuunalla sekä vuohenjuustolla maustettua broileri-juuresvuokaa.

Ruoka on helppo, muttei kovin nopea valmistaa, sillä vaatii pitkän haudutuksen sulaakseen suussa :) Odotus kuitenkin palkitaan, oikein onnistunut kokonaisuus, joten kannattaa kokeilla.



1pkt (300g) broilerin maustamattomia filesuikaleita
2tl öljyä
1tl currya
1tl rakuunaa
mustapippuria myllystä
1pss (500g) peruna-sipulisekoitusta
suolaa
1pkt (180g) vuohenjuustoa
1pss (250g) kasvissuikaletta
2prk (á 2½dl) Flora Kuohua

Paista broilerin filesuikaleet pannulla öljyssä kypsiksi ja mausta. Levitä peruna-sipulisekoitus uunivuoan pohjalle. Mausta hieman suolalla.

Laita peruna-sipulisekoituksen päälle paistetut filesuikaleet, vuohenjuusto (homekuori poistettu) nokareina sekä päällimmäiseksi kasvissuikaleet. Ripottele päälle vielä hiven suolaa.

Kaada vuokaan kerma ja paista uunin alatasolla 225 asteessa tunti. Painele hieman paistosta ja laske lämpötila 200 asteeseen. Anna paistua vielä vajaa puoli tuntia.

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Kyllä oli tosi hyvää, tätä saa tehdä toistekin!

Heli kirjoitti...

No jo vain :)