tiistai 6. lokakuuta 2009

Vuohenjuusto-punajuuret


Näitä uunissa paahdettuja punajuuria chevren kanssa on tullut tehtyä aiemminkin ja menestys on ollut taattu. Nyt lisäke sopi oikein hyvin oluisen possupadan, perunoiden ja äidin sekasienisalaatin kera tarjottavaksi. Toimisi varmasti hyvin myös kasvispääruokana!


Tällä kertaa ajan säästämiseksi esikypsennin punajuuria. Keitin ne suolattomassa vedessä noin puoli tuntia ja jätin ne vielä keitinveteen hautumaan ennen loppukypsennystä uunissa. Jos paahdat punajuuret uunissa, kuori ne, sekoita sekaan hieman öljyä ja anna paahtua 175-200 asteessa tunti puolitoista. Sen jälkeen mausta, lisää vuohenjuusto ja paista 175 asteessa puolisen tuntia.



1kg raakoja punajuuria
n. ½dl oliiviöljyä
1tl rosmariinia
mustapippuria myllystä
karkeata suolaa (esim. sormisuolaa)
1rkl hunajaa
200-300g chevreä


Keitä punajuuria suolattomassa vedessä noin puolisen tuntia. Jätä hautumaan pariksi kolmeksi tunniksi keitinveteen. Sitten kuori kypsät punajuuret. Lohko kuoritut punajuuret uunivuokaan.

Valuta päälle oliiviöljy ja mausta. Sekoita punajuuret hyvin. Poista vuohenjuustosta homekuori. Murustele se isohkoiksi paloiksi punajuurien päälle. Paista 175 asteessa noin puoli tuntia, kunnes juustoon tulee sinne tänne kaunis paistopinta.

Ei kommentteja: