lauantai 31. lokakuuta 2009

Tyrni-valkosuklaakakku


Sisko pyysi tekemään rotina-viemiseksi tyrni-juustokakun. Toivottavasti maistui! :)




170g kaurakeksejä
75g voita

5 liivatelehteä
2½dl kuohukermaa
1pkt maustamatonta tuorejuustoa
1dl tomusokeria
1 valkosuklaalevy
1dl tyrnimehua (vajaa 1dl tyrnejä+½dl vettä)


Sulata voi mikrossa tai kasarissa liedellä. Hienonna keksit muruksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele leivinpaperoidun Ø 20cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita kylmään siksi aikaa, kun teet täytteen.

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa (n. 30sek kerrallaan). Kiehauta tyrnit ja painele niitä varovasti kauhalla rikki. Siivilöi ja paseeraa tyrnit siivilän läpi. Kuumenna uudelleen ja sekoita joukkoon pehmenneet liivatelehdet.

Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto, tomusokeri sekä sulatettu valkosuklaa. Sekoita hyvin tasaiseksi massaksi. Lisää lopuksi ohuena nauhana tyrni-liivateseos. Sekoita vielä hyvin ja kaada sitten keksipohjan päälle. Hyydytä yön yli kylmässä.

Koristelin tämän kakun koristegeelillä, sokerimassakukkasin ja sokerihelmin, mutta voit koristella sen myös vaikka valkosuklaalastuilla ja tyrneillä tms.


2 kommenttia:

Helna kirjoitti...

Maistui. Tosin poikavauvan 2½-vuotias Leena-sisko olisi mielellään syönyt vain sinisiä kukkasia :), mutta söi silti kakkuakin.

heli kirjoitti...

Kiitti! :) No, onneksi laitoin koristeeksi kukkasia, niin oli Leenankin mieleen ;)