lauantai 5. marraskuuta 2011

Tyrni-mascarponekääretorttu

Yhtäkkinen kahvin kanssa tarjottavan tarve iski ja tekaisin kääretortun. Jääkaapissa sattui olemaan tyrnihillon jämä ja purkki mascarponea, joten niistä sitten tuli täyte tähän kääretorttuun.

Lapsuudessa meillä oli tosi usein kääretorttua tarjolla vierasvaraksi. Siksi sitä ei useinkaan tule itse tehtyä ja ylimääräisenä jännitysmomenttina kääretortussa on, ratkeileeko se vai ei. Hyvin meni eikä tarvinnut hampaita kiristellä :)


kääretorttupohja:

4 kananmunaa
1½dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
¾dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

täyte:

n. 1dl tyrnihilloa
1prk mascarpone-tuorejuustoa
1dl vispikermaa
½dl tomusokeria


Valmista kääretorttupohja. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kuivat aineet. Levitä reunalliselle pellille leivinpaperin päälle tasaisesti. Paista 225 asteessa noin 6-8 minuuttia. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle.

Kun kääretorttupohja jäähtyy, sekoita kerma mascarpone-juuston sekaan ja mausta. Levitä hilloa kääretorttupohjalle tasaisesti, samoin juustotäyte.

Kääri torttu rullalle ja anna vetäytyä muutama tunti tai seuraavaan päivään.




Ei kommentteja: