keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Muistutus lättyjen syönnistä!

Muista pitää lättypäivä ainakin kerran puolessa vuodessa! :) Lätyt saa mielen iloiseksi ja suut napsamaan. Ja kun tarpeeksi harvoin tekee, niin ne maistuvatkin oikein erityisen hyviltä. Eikä liukas keittiönlattiakaan haittaa.

Laitoin näihin lättysiin normaalia vähemmän kananmunaa eikä niistä tullutkaan varmaan siksi kovin paksuja, vaan makoisia pitsisiä. Tai sitten syy oli aivan jokin muu, en aina ymmärrä keittiökemioita.


1l täysmaitoa
2-3 kananmunaa
2rkl sokeria
1tl suolaa
5dl vehnäjauhoja
Sekoita taikina tasaiseksi ja anna vetäytyä puolisen tuntia ennen paistamista. Kuumenna pannu, mutta paista lätyt keskilämmöllä. Palavat muuten herkästi. Käytä paistamiseen reilusti voita ja ripottele lättyjen päälle sokeria!

Ei kommentteja: